Tijdelijke sluiting kerk t/m 15 Februari 2021

Tijdelijke sluiting kerk t/m 15 Februari 2021

Broeders en zusters,

We kregen zondagavond van de Valenciaanse overheid het bericht dat in verband met  de sterk toegenomen besmettingen (inclusief de Engelse variant!),  de grotere steden in de weekenden (v.a. vrijdag 15.00 – maandag 6.00 uur) voor bewoners  van buiten de betreffende stad niet meer toegankelijk zijn. Daarnaast is het verboden “om samen te komen met niet-samenwonenden” Dus geen bezoek meer thuis. Deze regels zullen in ieder geval gelden tot en met 15 februari. Dat betekent voor onze gemeente in Benidorm dat:

  1. De erediensten op zondag minimaal tot 15 februari geen doorgang kunnen vinden.
  2. Onze erediensten vanuit Benidorm dus ook niet meer op www.kerkdienstgemist.nl zullen zijn te volgen.
  3. Het pastoraat slechts gebruik kan maken van afstandelijke middelen zoals kaarten, brieven, mails, telefoontjes en dergelijke. Bezoek aan huis is helaas verboden.
  4. Alle activiteiten in de kerk (Bijbelstudie, handwerken, Spaanse les, Kerkelijk bureau) tot nader orde zijn opgeschort.

De kerkenraad is blij en dankbaar dat vanmorgen broeder Bert Berendsen nog kon worden bevestigd in een blijde dienst waar we nog met 42 kerkgangers bijeen konden zijn! Helaas zal deze dienst voorlopig de laatste zijn.

De kerkenraad heeft nog overwogen of het mogelijk was om door de week een dienst op te nemen met de dominee en een aantal technici, maar heeft hiervan toch afgezien. Via www.kerkdienstgemist.nl en www.kerkomroep.nl is er een rijk geschakeerd pallet van kerkdiensten op zondag te volgen. Daarbij is ook overwogen dat de meeste broers en zussen naast de gemeente in Benidorm ook  verbonden zijn aan een gemeente in Nederland.  We hopen en bidden dat we binnenkort elkaar weer in de kerk mogen ontmoeten. Laten we elkaar ook in deze moeilijke tijd niet uit het oog verliezen, elkaar mailen, bellen of op een andere manier steunen. Laten wij met het mooie gedicht van Jacqueline van der Waals mogen afsluiten:

Wat de toekomst brengen moge,

Ons geleidt des Heren hand;

moedig slaan wij dus de ogen

naar het onbekende land.

Leer ons volgen zonder vragen;

Vader, wat Gij doet is goed!

Leer ons slechts het heden dragen

met een rustig kalme moed

(Lb  Gez.293)