Welkom Bij

De Nederlandse Interkerkelijke
Gemeente “Het Anker” in Benidorm

Wij komen samen als christenen aan de Costa Blanca die hun heil verwachten van Jezus Christus en zich willen koesteren in de liefde van God onze Vader. Zondags komen we bij elkaar in ons kerkgebouw Het Anker om samen te luisteren naar Zijn woorden, om te bidden en te zingen. Elke zondag is er een predikant uit Nederland, die de (Nederlandstalige) dienst leidt en die zich voor 2-3 maanden aan de gemeente verbindt. We zijn een gemeente waar iedereen welkom is, uit welke kerk men ook afkomstig is: de gemeente kent leden vanuit zo’n 18 kerkelijke achtergronden! Ook van oorsprong niet-kerkelijken vinden hier een thuis.

Veel van onze leden zijn overwinteraars en wonen naast Nederland of België hier in Spanje in Albir, Alfaz del Pi, Altea, Benidorm, Calpe, La Nucia, Villajoyosa en diverse plaatsen daaromheen. Als u een keer bij ons naar de kerk wilt komen, dan bent u van harte welkom. Na de dienst staat ook voor ú de koffie klaar!

Wij zijn een actieve gemeente van zo’n 300 leden waar ontmoeting heel belangrijk is. Er zijn diverse activiteiten: naast een wekelijkse Bijbelkring zijn er verschillende activiteiten waaraan u kunt deelnemen zoals bijvoorbeeld de wandelgroepen, een Jeu de Boules groep, een scooterclub, een handwerkgroep en een koor. Ook wordt er Spaanse les gegeven! Daarnaast worden er diverse tochten van 1 of meerdere dagen georganiseerd. Onze gemeente is er niet alleen voor de zondag!

Graag willen wij als gemeente onze naaste die het veel minder heeft dan wij helpen vanuit onze rijkdom: zo steunen wij onder andere de voedselbank in La Nucia, een aantal kleine protestantse kerken in Spanje en een kinderhuis in Oeganda.

Kerkdiensten

Onze kerkdiensten worden elke
zondag om 10.00 uur gehouden

Locatie

Avenida Doctor Severo Ochoa 10
Benidorm  03502
(schuin tegenover Benidorm Palace)

Predikanten Rooster

Elke zondag is er een predikant uit Nederland, die de (Nederlandstalige) dienst leidt en die zich voor 2-3 maanden aan de gemeente verbindt.

29-02-2024 t/m 28-05-2024
Ds. Jan Hoek
drjhoek@gmail.com
30-05-2024 t/m 30-07-2024
Ds. Aleida de Hoog
madehoog50@gmail.com
01-08-2024 t/m 24-09-2024
Ds. Johan Langelaar
jh.langelaar@gmail.com
26-09-2024 t/m 10-12-2024
Ds. Peter den Admirant
pjdenadmirant@upcmail.nl
12-12-2024 t/m 11-02-2025
Ds. Erik Schuddebeurs
ervschuddebeurs@gmail.com

Kerkdienst gemist

Mocht u niet aanwezig kunnen zijn voor de kerkdienst in “Het Anker” dan kunt u de kerkdienst thuis live meebeleven op kerkdienstgemist.nl of YouTube@Kerk-in-Benidorm

Een dienst later terugkijken kan natuurlijk ook.

Bekijk kerkdienstBekijk kerkdienst op YouTube

Bijbel quotes

Bijbel quotes

... en neme dagelijks zijn kruis op en volge mij

Lucas 9:23
Bijbel quotes

Wie zijn kruis niet opneemt en achter Mij gaat, is Mij niet waardig

Matteüs 10:38
Bijbel quotes

De Vader heeft Hem alles in handen gegeven

Johannes 13:3